Aquafaba Chocolademousse

Recept door
180 minuten
Voorbereiding: 10 minuten | Bereiden: 15 minuten | Aantal personen: 4 personen

“Ik had eigenlijk schrik om aquafaba te gebruiken omdat ik heel graag die lekkere meringue wou kunnen maken. Maar iedereen weet hoe moeilijk die wel niet zijn, zelf met gewone eieren. Maar onlangs waagde ik er mij toch aan om er chocomousse mee te maken. Het was zo ongelooflijk lekker dat ik het recept met jullie wil delen.”– Elien

Ingrediënten

  • Vocht van 1 blik kikkererwten
  • 200 gr zwarte chocolade
  • 50 gr poedersuiker
  • 1/2 tl xanthaan gom (optioneel)
  • 1/2 tl vanille essence
  • 100 ml soja melk

Bereidingswijze

  1. Klop het vocht op. Wanneer het stevig wordt, voeg de xanthaan gom en poedersuiker toe en klop alles op tot het zo stevig is dat je je kom kan omdraaien zonder dat er iets uitloopt.
  2. Ondertussen kan je de chocolade laten smelten au bain-marie. Wanneer de chocolade volledig gesmolten is, voeg je de sojamelk en vanille essence toe. Roer tot je een egaal mengsel hebt.
  3. Laat dit mengsel afkoelen tot op kamertemperatuur. Meng de chocolade voorzichtig door het wit. Roer niet te hard want je zou de luchtige textuur hierdoor kunnen verliezen.
  4. Giet in mooie serveerglaasjes of potjes en laat de chocolademousse minstens 4 uur in de koelkast staan. Je krijgt het beste resultaat wanneer je het een hele nacht laat staan.

 

(Visited 616 times, 2 visits today)
Categorie:

Schrijf een Beoordeling

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5