Gevulde Paprika’s met Mango

Recept door
70 minuten
Voorbereiding: 25 minuten | Bereiden: 45 minuten | Aantal personen: 6 personen

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderpoeder
  • ½ tl kaneel
  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl currypoeder
  • 1 tl garam masala
  • 175 gr rijst
  • 50 gr rozijnen
  • 600 ml groentebouillon, of meer indien nodig
  • 1 courgette, in kleine blokjes
  • 175 gr tofugehakt
  • peper en zout
  • 1 rijpe mango, in blokjes
  • 4 el gehakte verse peterselie
  • 2 el gehakte verse koriander
  • 50 gr pijnboompitten
  • 6 paprika’s, kleur naar keuze

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook erin.
  2. Voeg de specerijen toe en laat even meebakken zodat de smaken vrijkomen.
  3. Voeg de rijst en de rozijnen toe en doe er 400 ml groentebouillon bij.
  4. Voeg courgette en tofugehakt toe.
  5. Laat stoven tot de rijst gaar is, voeg meer groentebouillon toe indien nodig. Laat sudderen tot alle bouillon is opgenomen.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Verwarm de oven voor op 200°C.
  8. Snijd de bovenkanten van de paprika’s en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
  9. Schep de stukjes mango, de pijnboompitten, de peterselie en de koriander onder de rijst.
  10. Vul de paprika’s met het rijstmengsel en zet er de hoedjes terug op. Zet de paprika’s in een ovenschaal en vul met een laagje groentebouillon.
  11. Bak de paprika’s ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  12. Laat de paprika’s even afkoelen, de smaken komen beter tot hun recht als de paprika’s op kamertemperatuur zijn.

 

 

(Visited 128 times, 1 visits today)

Schrijf een Beoordeling

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5