Kaneelrolletjes

Recept door
140 minuten
Voorbereiding: 120 minuten | Bereiden: 20 minuten | Aantal personen: Ongeveer 20 à 25 kaneelrolletjes

Deze kaneelrolletjes moet je zeker eens uitproberen! En wees maar niet te zuinig met de frosting!

Ingrediënten

  • 470 ml sojamelk op kamertemperatuur
  • 120 ml neutrale olie (bvb zonnebloem)
  • 100 gr suiker
  • 8 gr droge gist
  • 700 + 100 gr bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baksoda
  • snuifje zout
  • 50 à 70 gr plantaardige boter of kokosolie
  • +/- 100 gr bruine suiker
  • 2 à 3 el kaneel
  • + frosting (bloemsuiker met klein beetje sojamelk)

Bereidingswijze

  1. Meng de sojamelk, olie en suiker in een grote kom en voeg de gist toe. Meng opnieuw en laat 5 minuten staan.
  2. Voeg de 700 gr bloem en het zout toe en meng door elkaar. Dek af met een theedoek en laat 1 uur rijzen.
  3. Voeg de laatste 100 gr bloem toe, samen met het bakpoeder en -soda. Meng door elkaar.
  4. Rol het deeg in een lange rechthoek uit.
  5. Smeer de plantaardige boter of kokosolie uit op het deeg (dit is makkelijker als ze gesmolten of op kamertemperatuur is). Strooi hier de bruine suiker over.
  6. Strooi vervolgens de kaneel erover uit, je mag hier zeer royaal in zijn.
  7. Rol het deeg op in een slang en snijd in rolletjes. Zet ze op een bakplaat met bakpapier en laat wat ruimte tussen de rolletjes. Laat 30 minuten rijzen.
  8. Verwarm de oven voor op 180°C en zet de kaneelrolletjes 15 à 20 minuten in de oven.
  9. Maak tijdens het afkoelen de frosting en drizzle ze over de kaneelrolletjes.
(Visited 748 times, 4 visits today)
Categorie:

One Review

  1. Tilly

    Deze zijn zoooo lekker ! En eigenlijk vrij makkelijk te maken 🙂 een dikke aanrader !!

Schrijf een Beoordeling

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5