Kokoscake

Recept door
35 minuten
Voorbereiding: 5 minuten | Bereiden: 30 minuten

Deze kokoscake is een echte verwennerij…. Gemakkelijk te maken en zo klaar!

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 6-7 el kokosnootschilfers
  • 150 gr rietsuiker
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 375 ml kokosmelk ( als je kokosmelk uit blik neemt, kan je dit verdunnen met water, ½ water + ½ kokosmelk)
  • 1 tl oranjebloesemwater (of vanille extract)
  • 2 tl bakpoeder
  • snuifje zout

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten tot de suiker opgelost is.
  2. Vet de bakvorm in met wat olie. (bakvorm= +- 40/25 cm)
  3. Giet het mengsel in de bakvorm en zet dit in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 30min.
  4. Om te testen of de cake goed gebakken is, prik je met een tandenstoker in de cake. Wanneer er geen restjes aanhangen, is de cake klaar. Anders laat je hem nog enkele minuten verder bakken.
  5. Laat de cake eerst afkoelen voor je hem uit de vorm haalt en in stukken begint te snijden.
  6. Je kan de cake afwerken door er nog wat kokosschilfers over te strooien.
(Visited 1.293 times, 8 visits today)
Categorie:

One Review

  1. Anke

    Ik geloofde er bijna niet in! Zo gemakkelijk! Ik heb (omdat ik nog een overrijpe banaan had) deze gemikst onder de cocosmelk! 😉 aanradertje!

Schrijf een Beoordeling

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5