Rode Bietensoep

Recept door
40 minuten
Voorbereiding: 10 minuten | Bereiden: 30 minuten | Aantal personen: 2.5 liter - 3 liter

Niets zo lekker en gezond als een rode bietensoep!
Rode bieten zitten boordevol ijzer en zouden het uithoudingsvermogen bevorderen. Veel sporters zweren er dan ook bij.

Ingrediënten

  • 5 rode bieten
  • 2 grote uien
  • 2 stengels prei
  • 3 grote wortelen
  • klompje sojaboter
  • tijm
  • peper en zout
  • 2 l groentenbouillon
  • sojaroom

Bereidingswijze

  1. Snij de ui en de prei in grove stukken.
  2. Bio wortel hoef je niet te schrapen met de dunschiller, was ze goed en snij in schijfjes.
  3. Was de rode biet en schraap met de dunschiller, snij in stukken.
  4. Voeg de groenten samen in een kookpot, overgiet met 2l groentenbouillon, de tomatenpuree en een klompje sojaboter. Kruid af met peper, zout en tijm.
  5. Mix daarna de soep, doe er de plantaardige room bij en mix nog even door. Kruid eventueel nog bij met peper en zout. Als je de soep invriest of in de koelkast bewaart voeg de room dan nadien toe.
(Visited 2.729 times, 1 visits today)

Schrijf een Beoordeling

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5