Very Fishy Burger

Recept door
20 minuten
Voorbereiding: 480 minuten | Bereiden: 10 minuten | Aantal personen: 2 personen

Ingrediënten

  • Burger en marinade:
  • 2 el sojasaus
  • 2 el mirin (zoete rijstwijn)
  • 3 el nori, gedroogd
  • Zwarte peper naar smaak
  • 250 g tofu, uitgelekt
  • Dille, vers
  • Veganaise:
  • 1 el appelazijn
  • 3 el aquafaba
  • 1/2 tl mosterd
  • ¾ cup zonnebloemolie
  • Peper en zout
  • Dille, vers
  • Toppings:
  • 2 burgerbroodjes
  • Thaïse crackers
  • Spinazie 150g, vers
  • Zeekraal, vers

Bereidingswijze

  1. Prak de tofu, voeg alle ingrediënten toe en laat minimum 8 uur marineren.
  2. Bak de tofu in een weinig olie, kruid af met dille.

  3. Mix de aquafaba, mosterd en de ciderazijn met een staafmixer tot wit schuimig. Voeg terwijl je blijft mixen langzaam de olie toe. Kruid met dille, peper en zout.

  4. Blancheer de spinazie kort.

  5. Snij de burgerbroodjes in 2. Beleg het onderste broodje met spinazie. Leg hier de gebakken tofu op. Bestrooi met verkruimelde crackers en zeekraal. Smeer het bovenste burgerbroodje in met de veganaise en plaats het op de burger.

 

(Visited 164 times, 1 visits today)
Categorie:

Schrijf een Beoordeling

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5