Vuurvleesburger

Recept door
45 minuten
Voorbereiding: 40 minuten | Bereiden: 5 minuten | Aantal personen: 4 personen

Van deze vuurvleesburger krijg je het warm!
Probeer hem snel uit en laat het vooral smaken!

 

Ingrediënten

  • 450g seitan, in lange staafjes van 1 cm doorsnede gesneden
  • Broodjes
  • Marinade:
  • 2 el gezoete sojasaus
  • 1 el water
  • 1 el bruine suiker
  • 2 el sesamolie
  • 1 el sesamzaadjes, geroosterd
  • 2 lente uitjes, het groen (wit ter decoratie)
  • 4 teentjes knoflook
  • peper naar smaak
  • 1 el sambal oelek
  • 2 el rijstazijn of mirin
  • Saus:
  • 1 el veganaise
  • 1 el appelazijn
  • 1 el groene appel, in kleine blokjes
  • 2 spaanse pepers, fijngesneden en ontpit
  • 1 tl peper, of meer
  • Decoratie:
  • Wit van de lente ui
  • Chinese kool
  • Kim Chi
  • Rest van de appel, in staafjes

Bereidingswijze

  1. Voeg alle marinade ingrediënten samen en roer deze goed onder elkaar. Giet dit over de seitanstaafjes en laat minstens 30 minuten marineren.

  2. Meng alle saus ingrediënten samen en roer deze goed onder elkaar.

  3. Snij de broodjes open en laat ze gedurende 1 minuut krokant worden in een voorverwarmde oven van 180°.

  4. Zet een pan op een zeer hoog vuur zonder vetstof aan toe te voegen. Bak de seitanstaafjes, zonder extra marinade, gedurende halve minuut aan elke zijde.

  5. Leg de onderste broodjes in de pan om de overgebleven marinade in de pan op te slorpen.

  6. Neem een groot blad Chinese kool. Leg aan 1 zijde een eetlepel Kim Chi. Leg aan de andere zijde de onderkant van een broodje. Leg hier op de seitanstaafjes. Werk af met fijngesneden Chinese kool, saus, appeltjes en het wit van de lente ui.

(Visited 87 times, 1 visits today)

Schrijf een Beoordeling

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5